Cinci senzori uRADMonitor City pentru monitorizarea calității aerului au fost montați la finalul lunii septembrie în toate orașele din județ: Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Mărășești, ca parte a unei campanii de conștientizare a populației cu privire la nivel real al calității aerului, derulată de Consiliul Județean Vrancea.

Senzori uRADMonitor CITY

uRADMonitor CITY este o stație de monitorizare automată, fixă pentru monitorizarea mediului urban. Acesta urmărește un total de 9 parametri importanți de calitate a aerului, inclusiv particulele, monoxidul de carbon, ozonul, dioxidul de sulf, dioxidul de azot. Elementul inovativ este dat de rezoluția de 1PPB pentru gaze, astfel încât este capabil să detecteze chiar și cele mai mici modificări ale compoziției aerului ambiant. Vine într-o carcasă rezistentă la ploaie gata pentru utilizare în exterior. Datele pot fi accesate în timp real folosind interfața cloud API sau direct prin rețeaua locală. Mai multe detalii aici.

Senzori pentru calitatea aerului uRADMonitor CITY instalați în județul Vrancea

Odată cu creșterea numărului de autovehicule, de șantiere de construcții, a cantității de gunoaie arse, poluarea devine un subiect care ne preocupă din ce în ce mai mult și pe noi, vrâncenii. Consiliul Județean Vrancea continuă campania de informare despre impactul poluării asupra sănătății oamenilor, cu scopul de a reduce și preveni pe viitor comportamentele care duc la creșterea nivelului de poluare și de a îmbunătăți calitatea vieții vrâncenilor. Montarea acestor senzori performanți de măsurare a calității aerului în cele cinci orașe este o premieră în județ. Cu ajutorul lor vom avea date locale care ne vor permite pe viitor să cunoaștem mai bine calitatea aerului și să luăm măsuri adecvate pentru îmbunătățirea acesteia”, a precizat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Performanța aparatelor uRAMonitor CITY e dată de celulele electrochimice de volum mare care permit o rezoluție a măsurătorilor de până la 1PPB (o parte gaz în un miliard părți de aer), mult peste majoritatea senzorilor similari aflați pe piață:

Senzor de gaz folosit în uRADMonitor CITY (Stânga) vs celule în alte produse comerciale (Dreapta).

Măsurătorile se fac automat, la minut iar volumul mare de date poate fi vizualizat de la distanță. Datele în timp real pot fi urmărite pe platforma dedicată www.aercuratvn.ro sau pe https://www.uradmonitor.com/tools/users/cjvrancea/ .

Mai multe informații despre acest proiect în comunicatul de presă al CJ Vrancea: https://www.administratie.ro/senzori-pentru-monitorizarea-calitatii-aerului-montati-in-toate-orasele-din-judetul-vrancea/