Suntem extrem de încântați să anunțăm că uRADMonitor, în parteneriat cu DIM Transilvania Group, a stabilit un program de cercetare colaborativă cu Școala de Sănătate Publică a Institutului Milken din Washington, D.C. (GWU), cu sediul în Washington, D.C. Obiectivul proiectului este de a crea o rețea de monitorizare a calității aerului din Washington, DC (AQMN), care poate oferi date în timp real și transparente despre calitatea aerului la nivel de stradă pentru cetățeni, oficiali din oraș și vizitatori prin instalarea de senzori staționari, precum și efectuarea de monitorizare mobilă cu voluntari care poartă monitoare în timp ce merg cu bicicleta. Poluanții măsurați sunt carbon negru, ozon, dioxid de azot și PM2.5, multe dintre acestea acoperite de gama largă de senzori uRADMonitor produși de compania timișoreana Magnasci.

FRESH AIR DC

Acesta este un proiect de cercetare GWU despre calitatea aerului, condus de studenți și orientat către comunitate. Obiectivul proiectului este de a crea o rețea de monitoare de calitate a aerului la prețuri reduse la nivelul de cartier în Washington DC, implicând în același timp comunitățile locale în cercetare participativă (#citizenscience).

Senzorii selectați pentru acest proiect sunt uRADMonitor INDUSTRIAL, un monitor automat multi-parametru pentru calitatea aerului, care urmărește ozonul, dioxidul de azot, dioxidul de sulf, monoxidul de carbon și particulele fine. Datele sunt colectate utilizând tehnologia LoraWan, în care atât GWU, cât și Districtul Columbia investesc în prezent. Senzorii uRADmonitor au reușit performanța de a transmite direct măsurători de date prin radio la 43km, folosind această tehnologie.

Echipa a investigat cele mai bune opțiuni pentru instalarea senzorilor, inclusiv carcase rezistente la ploaie și teste de conectivitate pentru acoperirea LoRaWAN. Ca un proiect în curs de desfășurare axat pe analiza datelor, mai multe rezultate urmează să fie publicate pe baza măsurătorilor, încurajând elaborarea de bune practici de calitate a aerului la nivelul orașului.

Suntem entuziasmati de această oportunitate de a lucra împreună cu GWU, o Universitate de prestigiu mondial, pentru a viza problemele legate de calitatea aerului din întreaga lume.