Astăzi uRADMonitor® a fost desemnat dublu câștigător la Paris, la evenimentul de închidere a competitiei internaționale de senzori AIRLAB 2023. Anul acesta, competitia a avut o abordare îndrăzneață, efectuând teste de senzori în 3 locații, două în Franța și una în Thailanda. Acesta din urmă a contribuit cu un nou set de date valoroase, deoarece senzorii concurenți au fost testați într-un climat cu umiditate ridicată.

Dl. Adrian Arfire, Expert la Airparif, la evenimentul de închidere a AIRLAB Challenge 2023

Evenimentul de închidere a anunțat câștigătorii și a tras concluzii valoroase cu privire la progresul tehnologic, noutățile in senzori și rezultatele evaluarii. Ceremonia a avut loc atât la Paris, cât și la Bangkok în același timp, cele două locații fiind interconectate printr-o legătură virtuală, reunind un nucleu puternic de experți și factori de decizie politică. Raportul de încheiere cu toate concluziile este disponibil aici.

Evenimentul de închidere AIRLAB Challenge 2023 în Thailanda, 23 noiembrie 2023.

A patra editie a AIRLAB Microsenzori 2023

Ajunsa la a patra ediție, competiția si-a propus să investigheze performanta noilor parametri inregistrati de microsenzori. De asemenea, testarea a fost extinsă pentru a include o listă mai largă de gaze urmărite. Pentru uRADMonitor®, aceasta a fost o veste uimitoare, deoarece avem un portofoliu vast de senzori multi-parametru și astfel AIRPARIF a oferit o șansă excelentă de a avea mai multe date de evaluare a parametrilor mai puțin cunoscuți, cum ar fi monoxidul de carbon, formaldehida și alte gaze. În mod tradițional, oamenii tind să se uite mai mult la particulele de materie și datorită ușurinței măsurătorilor și disponibilității soluțiilor de senzori, iar diferitele gaze sunt lăsate deoparte. Acest lucru nu înseamnă că impactul acestor alți parametri este neglijabil, dimpotrivă.

Din 59 de produse participante, uRADMonitor a luat 2 premii.

Desigur, testarea pentru atât de mulți parametri va fi o sarcină dificilă, așa că inițiativa AIRLAB este binevenită dar si complicata în ceea ce privește logistica și efortul uman. O sarcină pe care au rezolvat-o cu succes in cadrul acestei editii.

Site-uri de testare AIRLAB Challenge

Trei locații de testare, inclusiv testarea în clima tropicala

Senzorii candidați au fost testați pe mai multe categorii, indoor cât și outdoor, ficsi și mobili dar și categorii de acuratețe care includ conștientizare (informativă) și monitorizare (cerințe foarte ridicate). În total au fost 3 clase principale: aer exterior, aer interior și citizen air.

Categorii de testare AIRLAB 2023

Pentru Editia 2023, AIRPARIF și-a propus să investigheze impactul noilor parametri asupra performanței microsenzorilor și mai precis: niveluri mai ridicate de poluare; diferite profiluri de emisii; și condiții meteorologice diferite, în special temperaturi și umiditate mai ridicate. În această privință, Thailanda a fost identificată ca țară care îndeplinește toate aceste criterii. Locurile de testare în aer liber și în interior sunt două locații separate în Franța.

uRADMonitor® a participat cu un total de 30 de dispozitive proprii de diferite tipuri, care au fost livrate pentru această a patra ediție, atât în Franța, cât și în Thailanda. Dispozitivele includ produsele noastre multiparametrice, cum ar fi „uRADMonitor MODEL A3” și „uRADMonitor CITY”, dar și soluțiile noastre dedicate pentru particule – „uRADMonitor SMOGGIE“, pentru dioxid de carbon „uRADMonitor SMOGGIE-CO2” și pentru carbon monoxid „uRADMonitor SMOGGIE-GAS-CO“.

Dispozitivele uRADMonitor® au fost expediate în Franța și Thailanda pentru AIRLAB 2023

Având în vedere noul teren de testare din Thailanda, la uRADMonitor® SMOGGIE® am adăugat o inovație interesantă special concepută pentru competiția AIRLAB 2023: un încălzitor de aer încorporat care ridică temperatura aerului la aproximativ 80 de grade pentru a regla umiditatea înainte de a ajunge la elementele de detectare și a normaliza citirile particulelor fine. Iata rezultatele:

Controlul umidității pe SMOGGIE-PM-Heat (VERDE) față de SMOGGIE obișnuit (ROȘU)

Această abordare inteligentă îmbunătățește răspunsul SMOGGIE la particule în timpul lunilor reci, unde temperaturile scăzute și umiditatea pot duce la formarea de apă atomizată care induce fals pozitive la citirile senzorului optic. Noua variantă se numește SMOGGIE-PM-HEAT și va deveni în curând disponibilă în magazinul nostru. A fost conceput special pentru testarea AIRLAB din Thailanda și, în ciuda complexității tehnice, reușește să păstreze forma compactă printr-un design inteligent al căii de aer:

Noile dispozitive compacte SMOGGIE-PM-HEAT care încorporează încălzitoare de aer

uRADMonitor se mândrește cu soluții tehnice inovatoare care îmbunătățesc performanța propriilor produse și le diferențiază de concurență. Așteptăm cu nerăbdare rezultatele acestei competiții.

Castigatorii

Felicitări tuturor câștigătorilor! uRADMonitor s-a numărat printre Câștigători, uRADMonitor SMOGGIE a câștigat la două categorii, Outdoor AIR Monitoring si categoria Outdoor AIR Awareness.

uRADMonitor SMOGGIE și SMOGGIE-PM-HEAT au ocupat primul loc la performanță generală, un criteriu care este o sumă a mai multor parametri analizați, inclusiv acuratețea, costul, factorul de formă, gradul de utilizare și utilitatea, depășind multe alte titluri cunoscute pe piață:

Topul celor mai buni senzori de pe piata , cu uRADMonitor SMOGGIE pe primele pozitii

Rapoartele detaliate și feedbackul membrilor juriului sunt disponibile pe excelentul instrument de raportare în timp real AIRPARIF, o interfață software care oferă detalii despre performanța tuturor senzorilor implicați în competiție.

Detalii privind rezultatele uRADMonitor SMOGGIE-PM-HEAT pe pagina AIRLAB 2023

Ne-au plăcut detaliile primite de la experții AIRPARIF și vom încerca să le implementăm pentru următoarele ediții, in versiunile noi de hardware.

Opinia juriului despre SMOGGIE-PM-HEAT: „.. este o versiune mai nouă a SMOGGIE care integrează un mic sistem de încălzire pentru medii cu umiditate ridicată. Rămâne un sistem de senzori foarte mic și foarte ușor care vizează măsurătorile de particule pentru aplicații în aer liber. A oferit o performanță de precizie similară cu SMOGGIE de bază” sau despre uRADMonitor SMOGGIE:

Opinia juriului ”SMOGGIE este un sistem de senzori foarte mic și foarte ușor care vizează măsurătorile de particule pentru aplicații în aer liber. În această ediție, a oferit o performanță generală foarte bună de precizie în Franța și o performanță bună în Thailanda. Performanța sa generală, în special factorul de formă și costul scăzut, o fac o alegere excelentă pentru aplicațiile de creștere a gradului de conștientizare.”

O notă de mulțumire

Competitia Microsenzorilor AIRLAB 2023 este organizată cu sprijinul Fondului pentru aer curat, Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD), Agenției Franceze de Tranziție Ecologică (ADEME), Filantropiei Bloomberg și Ambasadei Franței în Thailanda, ca parte a Anului franco-thailandez de inovare. În parteneriat cu: Institutul Asiatic de Tehnologie, Atmo Franța, Atmo Hauts de France, Administrația Metropolitană Bangkok, Centre Scientifique et Technique du Bâtiment / Observatoire de la Qualité de l’Air Intérieur, EMPA, FIMEA, Institutul Național de Metrologie Thailanda, UN- ESCAP și Organizația Meteorologică Mondială.

Această ediție a implicat o alocare foarte complexă a resurselor gestionate de mulți oameni calificați și a funcționat impecabil. Apreciem contribuția la cunoașterea umană adusă prin evaluarea numeroaselor produse disponibile pe piață și cartografierea tuturor avantajelor pe care acestea le oferă. Și bineînțeles, suntem recunoscători pentru recunoașterea pe care am primit-o cu cele două premii acordate de prestigioasa competitie produselor uRADMonitor.

uRADMonitor® si uRADMonitor SMOGGIE® sunt marci inregistrate EUIPO a MAGNASCI SRL.

Resurse utile

Site-ul web al competiției AIRLAB 2023: https://airlab.solutions/en/projets/challenge-microcapteurs-edition-2023-189

Documentul care rezumă concluziile: https://airlab.solutions/sites/default/files/2023-11/AirparifDossier09_microcapteurs_Anglais_web.pdf

Instrumentul extrem de valoros de raportare în timp real, în care puteți răsfoi prin zecile de senzori implicați în competiție și puteți afla mai multe despre avantajele și dezavantajele acestora, comparând acuratețea, costul și alți parametri importanți: https://airparif .shinyapps.io/2023ChallengeResultsRO/

Vedeti si: