uRADMonitor┬« MODEL A4 a fost construit pe feedback-ul comunit─â╚Ťii care a indicat ├«n mod repetat importan╚Ťa unui design modular. Placa cu senzori ar trebui s─â fie separat─â ╚Öi astfel poate fi schimbat─â cu u╚Öurin╚Ť─â. Pe l├óng─â asta, lucruri precum un microcontroler mai bun care va permite actualiz─âri OTA, o conectivitate WIFI mai puternic─â ╚Öi un scut Stevenson pentru exterior au fost, de asemenea, trecute pe list─â. Deci, av├ónd ├«n vedere toate acestea, am optat pentru un produs nou care s─â ├«ndeplineasc─â toate cerin╚Ťele.

Proiectarea ╚Öi construirea A4 a fost oarecum rapid─â, deoarece am profitat de experien╚Ťa noastr─â de 10 ani cu senzori IOT ╚Öi de toate ideile comunit─â╚Ťii pe care le-am primit p├ón─â acum. Feedbackul ne ajuta foarte mult. Acest articol este un jurnal de produc╚Ťie pentru a ar─âta cei mai importanti pasi ├«n aducerea la via╚Ť─â a unui senzor hardware IOT. Citi╚Ťi cu curiozitate ╚Öi v─â inspira╚Ťi din ceea ce am realizat. Apoi, nu ├«n ultimul r├ónd, nu ezita╚Ťi s─â reveni╚Ťi la noi pentru a oferi feedback ╚Öi idei noi folosind sec╚Ťiunea de comentarii de mai jos. Sa incepem!

Conceptul ╚Öi direc╚Ťiile generale

├Än urma crizei semiconductoarelor din 2021 / 2022, a trebuit s─â ne reevalu─âm lan╚Ťurile de aprovizionare. Criza ne-a lovit puternic deoarece componentele esen╚Ťiale utilizate ├«n produsele noastre lipseau de pe pia╚Ť─â. Pu╚Ťinele stocuri existente au speculat pre╚Ťuri mari ╚Öi nu erau foarte promi╚Ť─âtoare pe termen lung. Transform├ónd un dezavantaj ├«ntr-un avantaj, am decis s─â folosim momentul pentru a face upgrade hardware-ului pentru a introduce mai multe op╚Ťiuni avantajoase, cum ar fi upgrade OTA, securitate mai bun─â ╚Öi mai multe caracteristici, cum ar fi LED-uri RGB, interfa╚Ť─â web intern─â mai cuprinzatoare. Toate acestea reduc├ónd costurile. Era evident c─â microcontrolerul principal trebuie s─â fie actualizat ├«n func╚Ťie de cost ╚Öi disponibilitate. Am optat pentru ESP8266, dar ├«n loc s─â alegem componente discrete cu un BOM lung, am optat pur ╚Öi simplu pentru Wemos D1 compatibil cu Arduino, inten╚Ťion├ónd s─â lans─âm ├«ntregul design ca opensource pe Github.

Cea mai important─â caracteristic─â a acestui produs este designul modular, a╚Öa c─â am optat pentru o plac─â de senzori separat─â care va fi conectat─â la placa principal─â IOT printr-un conector, f─âc├ónd ├«nlocuirea u╚Öoar─â chiar ╚Öi pe teren. Mul╚Ťi dintre senzorii no╚Ötri sunt instala╚Ťi pe st├ólpi, pe cl─âdiri ├«nalte, iar ├«ntre╚Ťinerea a fost o problem─â constant─â din cauza timpului de lucru necesar pentru a duce un senzor care func╚Ťioneaz─â defectuos ├«napoi la laboratorul nostru ╚Öi pentru a reinstala unitatea reparata ├«napoi pe teren. Cu A4, totul poate fi reparat la fa╚Ťa locului, un operator va ├«nlocui pur ╚Öi simplu o pies─â, iar unitatea va fi din nou online ├«n c├óteva secunde.

Placa de senzori modulara uRADMonitor MODEL A4

Placa senzorului este foarte asem─ân─âtoare cu ceea ce folosim pe uRADMonitor MODEL A3. Mai mul╚Ťi senzori digitali calibra╚Ťi de ├«nalt─â calitate sunt conecta╚Ťi la un multiplexor UART serial. Aceasta ├«nseamn─â c─â ├«ntreaga plac─â de senzori se comport─â ca un singur senzor, cu un comutator automat care trece pe la fiecare dintre senzorii individuali, pe r├ónd. Acest lucru face ca interfa╚Ťa cu placa de baz─â principal─â s─â fie o solu╚Ťie cu 4 fire ╚Öi simplific─â multe aspecte ale acestui design. C├ónd ceva nu merge bine sau c├ónd durata de via╚Ť─â a unui senzor a expirat, placa senzorului poate fi ├«nlocuit─â cu una nou─â pe teren.

Configura╚Ťia senzorilor selecta╚Ťi continu─â capabilit─â╚Ťile multiparametrice introduse de MODELUL A3, m─âsur├ónd o list─â larg─â de factori chimici ╚Öi fizici incluz├ónd: temperatura aerului, umiditatea, particulele PM1, PM2.5, PM10, Ozon (O3), Formaldehid─â (CH2O). ), monoxid de carbon (CO), dioxid de carbon (CO2), dioxid de azot (NO2), compu╚Öi organici volatili (COV).

1 septembrie 2023 – Preambulul

├Än domeniul nostru, trebuie s─â fim inovatori ╚Öi s─â ne extindem constant tehnologia. Merge brici vorba “Inova╚Ťi sau l─âsa╚Ťi-v─â de treab─â!”. Pe acest fir, face╚Ťi cuno╚Ötin╚Ť─â cu uRADMonitor┬« MODEL A4, cel mai nou senzor multiparametric al nostru, acum disponibil online. Dar cum am ajuns aici? Cite╚Öte mai departe.

Noul uRADMonitor A4 vs uRADMonitor A3

09 septembrie 2023 – Producerea PCB-ului

Primul PCB era mai lung ╚Öi se fixa pe placa senzorului prin 3 distan╚Ťiere. Acestea pot fi fie din plastic, fie din metal. ├Äntregul ansamblu ar aluneca apoi ├«n carcas─â pe dou─â ╚Öine laterale. Totul a fost conceput pentru a fi simplu ╚Öi pentru a permite o ├«ntre╚Ťinere ulterioar─â u╚Öoar─â.

26 noiembrie 2023

Face╚Ťi cuno╚Ötin╚Ť─â cu noul nostru uRADMonitor MODEL A4, un senzor de calitate a aerului cu mai mul╚Ťi parametri, care utilizeaz─â tehnologie de ultim─â or─â pentru a furniza date precise ╚Öi ├«n timp real despre gazele toxice ╚Öi particulele, specifica╚Ťiile complete aici. . Avem ├«n sf├ór╚Öit primele PCB-uri de produc╚Ťie preg─âtite. Din poza cu randarea de mai sus, vede╚Ťi acum lucrul real de mai jos.

Am lansat o campanie de popularizare a noului senzor. ÔÇ×Echipeaz─â-te cu un senzor pentru a-╚Ťi optimiza calitatea aerului ╚Öi a crea un mediu mai s─ân─âtos, acum f─âr─â efort. Respir─â cu ├«ncredere, tr─âie╚Öte s─ân─âtos contribuind ├«n acela╚Öi timp la extinderea re╚Ťelei.ÔÇŁ

MODELUL A4 poate fi integrat cu sistemele de automatizare a locuin╚Ťei ╚Öi, datorit─â carcasei sale robuste, poate fi folosit ╚Öi ├«n exterior, imediat ce este scos din cutie!

30 noiembrie 2023

Un lot limitat de produc╚Ťie este gata de livrare, tocmai la timp pentru Black Friday pentru c├ó╚Ťiva utilizatori noroco╚Öi. Iat─â cum arat─â unitatea asamblat─â:

1 decembrie 2023

Senzorii no╚Ötri (in special MODEL A4 care poate, pentru ca are LED RGB) s-au aprins ├«n albastru, galben ╚Öi ro╚Öu cu o ocazie foarte special─â ast─âzi: Ziua Na╚Ťional─â a Rom├óniei. ÔÇ×La mul╚Ťi ani Rom├ónia! La mul╚Ťi ani rom├óni!ÔÇŁ

uRADMonitor a fost conceput ├«n Rom├ónia acum aproape 10 ani. ├Äntr-un fel, poart─â o bucat─â din spiritul rom├ónesc. Ast─âzi, de Ziua Na╚Ťional─â a Rom├óniei, folosim un scurt moment pentru a felicita Rom├ónia ╚Öi poporul rom├ón!

Indiferent de locul ├«n care locui╚Ťi, va trebui s─â recunoa╚Öte╚Ťi c─â acele LED-uri colorate sunt frumoase.

11 decembrie 2023

Noul URADMonitor A4 folose╚Öte un LED RGB pentru a indica nivelurile de poluare ├«n timp real. De asemenea, con╚Ťine 8 elemente de detectare pentru a m─âsura 11 parametri de #calitatea aerului! Consider─âm c─â indica╚Ťia vizual─â este o caracteristic─â foarte important─â a acestui design. Ofer─â notific─âri rapide ╚Öi eficiente cu privire la ceea ce detecteaz─â senzorii. ╚śi o face ├«n timp real!

2 ianuarie 2024

├Äncep├ónd cu jum─âtatea lunii ianuarie, to╚Ťi senzorii uRADMonitor vor fi livra╚Ťi cu adaptoare de alimentare personalizate, certificate.

5 ianuarie 2024

Ca rezervă, am contractat încă 2 fabrici de adaptoare pentru a produce un total de 3 adaptoare diferite pentru mai multe produse uRADMonitor. Iată al doilea design:

Care va place mai mult?

6 ianuarie 2024 – Partile din Aluminiu

Primele unit─â╚Ťi A4 au capace inferioare din plastic, care ├«nchid carcasa cu ╚Öuruburi. Acum am realizat noi capace inferioare metalice pentru carcasa uRADMonitor A4. Acestea sunt taiate pe un router CNC, anodizate pe culoarea neagra si gravate cu laser.

10 ianuarie 2024 ÔÇô A doua itera╚Ťie

Proiectata la sf├ór╚Öitul lunii decembrie, a doua itera╚Ťie a MODELULUI A4 va fi ├«n cur├ónd gata. Mai jos este o imagine cu primele PCB-uri panelizate. Aceast─â dezvoltare a mers ├«n paralel cu designul capacului din aluminiu ╚Öi cu modific─ârile necesare carcasei pentru noile placi.

Ideea cu acest nou design este c─â putem sc─âpa cele 3 ╚Öuruburi de fixare / distan╚Ťiere ╚Öi astfel placa poate fi mai mic─â (╚Öi mai ieftin─â). PCB-ul cu microcontrolerul din imaginea de mai sus se va conecta la placa senzorului prin acela╚Öi conector ca ├«nainte, dar acum exist─â o a doua pereche de ╚Öine ├«n carcas─â pentru a ╚Ťine acest PCB la distan╚Ťa potrivit─â deasupra pl─âcii senzorului. Nu mai avem nevoie de cele 3 distan╚Ťiere ╚Öi acest lucru scade lista de piese, dar mai important, economise╚Öte timp la asamblare!

Desigur, carcasa a trebuit s─â fie modificat─â pentru a ad─âuga cea de-a doua pereche de ╚Öine. Aceste ╚Öine sunt mai scurte, se potrivesc cu lungimea PCB-ului, astfel ├«nc├ót placa se va opri la distan╚Ťa potrivit─â, pentru ca conectorul USB-C s─â fie perfect aliniat la capacul de aluminiu.

15 ianuarie 2024 – adaptoarele de alimentare sunt gata

Jum─âtatea lunii ianuarie este aici, iar noile adaptoare de alimentare sunt gata. Ce satisfac╚Ťie s─â desenezi conceptul ╚Öi apoi c├óteva zile mai t├órziu s─â ╚Ťii lucrul propriu-zis ├«n m├óna! Aici, la uRADMonitor, suntem pasiona╚Ťi de dezvoltarea tehnologiei inovatoare. Ne place ceea ce facem ╚Öi ├«ncerc─âm s─â ne perfectionam constant. ├Än cele din urm─â, scopul nostru este s─â construim ceva care conteaz─â, care s─â aib─â impact asupra vie╚Ťii cat mai multor oameni! In acest sens, tehnologia este cel mai bun prieten al nostru.

15 ianuarie 2024

Cu to╚Ťii iubim laserele puternice. Mai ales cele care graveaz─â noile capace inferioare ale senzorilor uRADMonitor MODEL A4. Iat─â cum au ie╚Öit.

15 ianuarie 2024

Peste 100 de senzori uRADMonitor A4 urmeaz─â s─â fie disloca╚Ťi ├«n Bucure╚Öti pentru monitorizarea complex─â a #calit─â╚Ťii aerului. Noul senzor ofer─â un design modular, unde placa de detectare poate fi ├«nlocuit─â cu u╚Öurin╚Ť─â, ├«mbun─ât─â╚Ťind ├«ntre╚Ťinerea. Iat─â unul dintre primele PCB-uri. Specifica╚Ťii complete pe pagina modelului A4.

Ca și în cazul adaptoarelor de mai sus, totul a început cu designul. Acum lucrul propriu-zis este gata:

15 ianuarie 2024 – Asamblarea automat─â a pl─âcilor

Crearea PCBA-urilor, asta ├«nseamn─â a pune toate componentele electronice minuscule pe PCB-ul panelizat ╚Öi lipirea lor la locul lor. Acest lucru se face pe o ma╚Öin─â special─â numit─â “pick and place”.

17 ianuarie 2024

Iat─â la ce a lucrat at├ót de mult masina “pick and place” . Face╚Ťi cuno╚Ötin╚Ť─â cu a doua itera╚Ťie a ÔÇ×modelului A4ÔÇŁ:

18 ianuarie 2024

uRADMonitor Model A4 #productionlog #8: Firmware-ul este scris ╚Öi LED-ul RGB in culori de curcubeu confirm─â succesul secven╚Ťei de pornire. Aceast─â procedur─â se face acum pe 200 de astfel de dispozitive ├«nainte ca a doua plac─â cu senzori s─â fie conectat─â.

2 februarie 2024 – Carcasa de tip scut Stevenson

Un lucru grozav despre A4 este c─â ├«ncearc─â s─â r─âspund─â la toate problemele anterioare cu ceilal╚Ťi senzori ai no╚Ötri. De exemplu, instalarea unui senzor ├«n aer liber poate fi problematic─â din dou─â motive: 1. ├Äl dori╚Ťi protejat de ploaie -dar- 2. nu pute╚Ťi ├«nchide cutia deoarece are nevoie de acces direct ╚Öi bine ventilat la aerul din jur, pentru a-l m─âsura. ├Än timp ce proiectele anterioare au adresat problema ├«ntr-un fel sau altul, modelul A4 vine cu cea mai bun─â abordare.

Redare 3D a designului carcasei MODEL A4 uRADMonitor

A4 are propriul scut Stevenson preg─âtit pentru exterior, un tip special de carcas─â care reflect─â radia╚Ťia Soarelui ╚Öi protejeaz─â electronicele sensibile de ploaie ╚Öi z─âpad─â, toate acestea r─âm├ón├ónd complet deschise la aerul din jur. ╚śi nu are nevoie de ventila╚Ťie special─â, deoarece folose╚Öte o convec╚Ťia simpl─â a aerului.

Imprimantele noastre au muncit din greu pentru a produce o cantitate imens─â de carcase. Am folosit o r─â╚Öin─â special─â alb─â cu miros sc─âzut, care func╚Ťioneaz─â cel mai bine ├«n aer liber ╚Öi este comparabil─â ca rezisten╚Ť─â cu materialele plastice dure precum ABS sau ASA. Dar din nou, este un sentiment minunat s─â treci de la designul digital la lucrul real. Cutiile au iesit grozav!

LED-ul RGB din interior difuzeaz─â puternic prin plastic, un efect vizual pe care am ├«ncercat s─â-l sporim folosind acele modele circulare din fa╚Ť─â.

11 februarie 2024 – Primul lot de produc╚Ťie

Povestea nu se termin─â aici. Ca ╚Öi ├«n cazul tuturor produselor noastre, se va lucra constant pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea senzorilor. Modelul A4 nu face excep╚Ťie, sunt at├ót de multe lucruri care urmeaz─â: actualiz─âri de firmware OTA, notific─âri ├«n timp real, ├«mbun─ât─â╚Ťiri ale circuitelor electronice. Pe m─âsur─â ce acestea se ├«nt├ómpl─â, vom continua s─â imbunatatim MODELul A4.

Deocamdat─â hardware-ul actual func╚Ťioneaz─â minunat. Am finalizat o munc─â uria╚Ö─â pentru a produce ╚Öi a asambla peste 100 de senzori pentru o implementare major─â ├«n Bucure╚Öti.

Un lucru special pe care doream s─â avem a fost func╚Ťia de economisire a energiei. Ace╚Öti senzori nu vor func╚Ťiona constant, au un ciclu de func╚Ťionare preconfigurat pentru a-╚Öi p─âstra durata de via╚Ť─â, ├«n special ventilatorul. Pl─ânuim s─â-i vedem ├«n func╚Ťiune ├«n Bucure╚Öti mul╚Ťi ani de acum ├«nainte si in cat mai multe orase din Rom├ónia si din lume!